Massage

Regndroppsmassage

Regndroppsmassage är en avslappnande och väldoftande behandling på fötter och rygg med nio olika ekologiska, eteriska oljor som stödjer både rygghälsan och immunförsvaret. Eftersom dofterna når hjärnans känslocenter kan effekten bli att du även upplever en känslomässig balansering.
På ryggen droppas oljorna som regndroppar och stryks ut med en teknik från Lakotaindianerna och Tibet.

Uråldrig kunskap
Regndroppstekniken är en syntes av
- Lakota-indianernas fjäderlätta fingerrörelser på ryggen som stimulerar nervsystemet.
- Vitaflex, en fingervickningsteknik, som skickar pulser för att lösa upp blockeringar i kroppens elektriska system. Vita flex är en tretusen år gammal teknik från Tibet.
- Den uråldriga insmörjningen med ekologiska eteriska oljor, som är växternas skyddande och livgivande vätska, som ökar antioxidantaktiviteten i hela kroppen, renar den från gifter, stödjer immunförsvaret och stärker ryggen. De väldoftande oljorna är också känslomässigt upplyftande.

Jag använder terapeutiska oljor från Young Living vilka är ekologiska och varsamt framställda för att bevara läkeväxternas  naturligt verksamma beståndsdelar.


Lymfmassage

Lymfmassage är en enkel metod med goda resultat vid svullnader i armar och ben eller trötthetssymptom.

Lymfmassage stimulerar lymfsystemet att föra ut överskottsvätska och slaggprodukter på ett effektivt sätt ur kroppen. Lymfmassagen består av strykningar, djupandning och lätta tryck i lymfflödets riktning och ibland något djupare grepp för att lösa upp stopp och fibroser. Behandlingen blir därför en blandning av strykningar, muskelmassage, andning och tryck.

Detta är en mycket lugnande behandling eftersom lymfsystemet fungerar bäst när man är avslappnad. Lymfsystemet stimuleras att arbeta bättre utan att öka blodcirkulationen.

Behandlingen passar alla, men speciellt personer med någon typ av mindre svullnad, smärta, domningar eller trötthetssymptom. Klienten brukar uppleva sig "lätt i kroppen" efter massagen.


Klassisk massage

Massage har en både rehabiliterande och förebyggande effekt. De positiva fysiska och mentala effekterna är många. 
- Gör spända muskler mjuka och elastiska
- Ger en djupare och lugnare andning
- Ökar blodcirkulationen i musklerna
- Ökar lymfcirkulationen
- Stärker immunförsvaret
- Har en avslappnande effekt på kroppen
- Ger en djupare och lugnare andning
- Påverkar kroppens inre organ på ett positivt sätt
- Ger en ökad kroppskännedom
- Motverkar ärrbildningar efter skador i muskelvävnad
- Har god effekt på träningsvärk och ansträngda muskler i idrottssammanhang
- Motverkar spänningar vid smärttillstånd
- Motverkar stress
- Har en lugnande effekt på nervsystemet
- Ökar vår koncentrationsförmåga
- Ökar kroppens allmänna välbefinnande

Hot-stone massage

En otroligt avslappnande djup massage med varma lava stenar. I och med värmen lyckas man komma längre in i muskeln utan att känna den smärta en annars djupgående behandling kan medföra. Massagen främjar harmoni och ett positivt energiflöde, den ger ett meditativt tillstånd och en känsla av lugn. Stenarna som används är svart, släta basaltstenar. Massagen ökar blod och lymfcirkulationen samt stimulerar cellförnyelsen. Den är djupt avslappnande, stressminskande, renande och ger ny kraft och energi!Gravidmassage

Gravida är välkomna från graviditetsvecka 13. Du vilar magen behagligt på en skön gravidkudde. Massagen anpassas utifrån dina specifika behov. Kanske det handlar om värk i nacke, skuldror, rygg, svullnader i armar och ben eller att du helt enkelt känner dig stressad och önskar en avkopplande stund.