WORKSHOPS OCH UTBILDNINGAR

Om lymfsystemet - Föreläsning Ons 7 september kl 18-19

Om lymfsystemet och vad du kan göra själv för ett förbättrat lymfflöde. Lymfsystemet tillhör kroppens immunförsvar och fungerar både som avlopp och reningsverk.
Kom och delta i en föreläsning med fakta om lymfsystemet. Föreläsningen inleds med en meditationsövning och du får även lära dig en egenvårdsmassage för lymfsystemet samt provsmaka några utrensande drycker. 

Kostnad: 250 kr. 
Lokal: HälsAnn, Stationsgatan 4A i Vetlanda.
Du anmäler dig via halsann.bokadirekt.se eller kontaktar mig via mejl eller telefon.

Mindfulness

Så mycket positiva effekter av mindfulness gör att jag återigen vill erbjuda en kurs! Du genomför övningar själv hemma och vi ses vid fyra tillfällen för teori och coachning. 
Kursstart onsdag 11 maj  2022 kl. 18.00-19.30.  
Kostnad 800 kr
+ mindfulnessprogram som du köper själva via MF-center.  14 dagar gratis och sedan 40-50 kr per månad beroende på ditt val. Möjlighet till rabatt finns om vi blir ett antal deltagare. Du väljer mellan kursen ”Fokus och Energi” och ”Mindfulness för nybörjare”.
Fokus och Energi: Här får du prova på ett antal korta övningar för att du skall få erfarenhet av vad mindfulness är och kan ge. Du tränar 10 min/dag. 
"Mindfulness för nybörjare". För dig som är nyfiken på vad mindfulness är och kan ge. Kursen är uppdelad i två delar. En teoretisk del där du kan lyssna på fakta och en del med praktiska övningar, 5-10 min övningar.
Du kan förstås välja ett annat mindfulnessprogram än dessa två om du vill. 

Innehåll:
Vid varje tillfälle har vi erfarenhetsutbyte, teori och praktisk övning.  
Vi kommer att gå igenom vad mindfulness innebär, vad forskningen säger, hur vi kan använda våra sinnen vid mindfulnessträning, attityderna i mindfulness – nyfikenhet, inte döma, inte sträva, tålamod, acceptans, tillit, släppa taget. Vid varje träff gör vi också en övning tillsammans. 

Lokal: HälsAnn, Stationsgatan 4A i Vetlanda. 
Du anmäler dig via halsann.bokadirekt.se eller kontaktar mig via mejl eller telefon. 

Yoga Workshop lördag 9 april 2022 kl 9-15.

Under den här workshopen erbjuder vi olika yogapass. Du kommer bl.a. att få praktisera Klangmeditation, Yin Yoga, MediYoga Flow, Yoga Nidra, Power Yoga samt Gongavslappning. Mellan de olika Yoga-stilarna tar vi en liten bensträckare och går igenom en del teori. Vi tar även en lunchpaus där Bistro Raw levererar en härlig måltid.
Din investering är 749 kr inkl. lunch. Boka din plats via remadebodyandmind.bokadirekt.se 
Plats: ReMade Body&Mind på Stationsgatan 2A i Vetlanda. 
Camilla och Anne hälsar dig varmt välkommen till en härlig yogadag. 

Akupressur kurs

Den 12-13 mars 2022 är det återigen dags för akupressur introduktionskurs i Eksjö. Denna gång håller vi till i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler. Anmälan till kursen görs via www.axelsons.se/akupressur. Kontakta mig gärna om det är något du undrar över. Väljer du att fortsätta och även gå steg 1 kursen får du halva kursavgiften på introkursen (1500 kr) i rabatt.  

Introduktionskurs i akupressur är en två-dagarskurs. Du får lära dig en mycket avslappnande och välgörande nack- och axelbehandling och du lär dig även några punkter för vanliga besvär. Utbildningen passar dig som vill lära dig grundtekniken i en akupressurbehandling och bekanta dig med energitänkandet inom Traditionell Kinesisk Medicin. De praktiska passen varvas med kortare pass om kinesisk medicin. Du kommer att kunna ge dig själv och dina nära enkla och effektiva behandlingar. Det är en fördel, men inte obligatoriskt att ha gått introduktionskursen i akupressur om du vill fortsätta utbildningen inom akupressur/stressterapi.
Anmälan görs till Axelsons Institute
www.axelsons.se
Telefon: 08-54545900
Email: info@axelsons.se
Pris: 3000 kr (2400 kr + moms 600 kr)
Ort: Eksjö
Lokal: Studieförbundet Vuxenskolan, Kaserngatan 24A, Eksjö. 
Litteratur: Kurshäfte ingår
Förkunskaper: Inga förkunskaper
Omfattning: 2 dagar.
Intyg: Intyg ges.
Tid: Lördag kl. 9.00-17. Söndag kl. 9-16.
Utbildare: Anne Wilderoth

MediYoga kurs

MediYoga är en medicinsk och terapeutisk form av yoga som innehåller andnings- och kroppsövningar samt vila och meditation. MediYoga är en lugn form av yoga som är allmänt stärkande och balanserande. Du blir rörligare i kroppen och lugnare i sinnet. Övningarna är enkla så att alla ska kunna delta. Var och en utgår från sin egen förmåga. Du kan vid yogan välja att sitta på matta eller stol. MediYoga har effekt på bl.a. stress, oro, rygg- och hjärtproblem. MediYoga har vetenskaplig förankring. Detta är en kurs på sex gånger där vi samlas i grupp om max 4 deltagare. Vid fysisk aktivitet på recept (FaR) erhålls 10 % rabatt. Lokal: ReMade Body&Mind, Stationsgatan 2A, Vetlanda, en tr ned i en lugn avkopplande yogastudio.
Yogalärare: Anne Wilderoth Nästa kursstart: torsdag 24 februari 2022. Kontakt tas med deltagarna inför kursstart.

Balans och Närvaro

Kanske du känner dig stressad, orolig eller allmänt vill stärka dig själv. Här får du möjlighet att vid fem tillfällen prova olika metoder för balans och närvaro och förhoppningsvis hittar du ett sätt som passar just dig. Inga förkunskaper krävs och Du förbinder dig inte till någon fortsättning. Vi ses i en liten grupp där varje tillfälle har ett tema. 
1. Mindfulness/Medveten närvaro
2. Närvaro i naturen (utomhus)
3. MediYoga
4. Qi gong med meditation
5. Behandling individuellt
Nästa tillfälle våren 2022.  Lokal: HälsAnn, Stationsgatan 4A i Vetlanda eller annan lokal när så anges. Första tillfället är hos HälsAnn. 

Beskrivning:
Träff 1
Inledning med information om upplägget. Introduktion av mindfulness i teori och praktik. Vi provar på ett par övningar som genomförs på stol och inte kräver något ombyte. Forskning visar på god effekt vid stress, oro, depression, smärta m.m. Lokal: HälsAnn.

Träff 2
Närvaro i naturen. Vi vistas skogen, där vi med hjälp av våra sinnen kommer till lugn och närvaro. Kläder efter väder. Naturvistelse eller s.k. skogsbad har blivit mer och mer populärt pga dess inverkan på stress, immunförsvar m.m. 

Träff 3
MediYoga är en yogaform som alla kan delta i. Har bevisad effekt på stress, ryggbesvär och hjärtproblematik. Du utför rörelserna utifrån din egen förmåga och du kan välja att sitta på stol eller yogamatta. Ha på dig löst sittande kläder så att du kan andas fritt. Inga skor. Lokal: ReMade Body and mind, stationsgatan 2 A, Vetlanda.

Träff 4
Qi gong är enkla sakta rörelser som genomförs stående. Rörelserna är utformade för att stärka vår livsenergi. Vi avslutar med en sittande meditation. Gärna kläder som ger plats för andningen. Avslutande reflektioner över alla tillfällen med tid för frågor. 

Tillfälle 5
Behandling individuellt. Du bokar en tid som passar dig för 60 min massage eller akupressur. 

Workshop eller gåva 

Jag skräddarsyr en workshop eller liknande utifrån just dina/era behov. Ni väljer om ni vill vara inomhus, utomhus eller ev. digitalt. Jag erbjuder föreläsning samt olika prova på aktiviteter såsom mindfulness, mediyoga, akupressur och qi gong. Eller vill du ge bort en gåva i form av presentkort på behandling och kanske en ekologisk hudvårdsprodukt från c/o Gerd. Hör av dig så syr vi ihop ett tillfälle eller en gåva utifrån just dina/era önskningar. Välkommen!