KURSER OCH WORKSHOPS

MediYoga kurs Bas 25 januari 2024

MediYoga är en medicinsk och terapeutisk form av yoga som innehåller andnings- och kroppsövningar samt vila och meditation. MediYoga är en lugn form av yoga som är allmänt stärkande och balanserande. Du blir rörligare i kroppen och lugnare i sinnet. Övningarna är enkla så att alla ska kunna delta. Var och en utgår från sin egen förmåga. Du kan vid yogan välja att sitta på matta eller stol. MediYoga har effekt på bl.a. stress, oro, rygg- och hjärtproblem. MediYoga har vetenskaplig förankring. Detta är en kurs på sex gånger där vi samlas i grupp om max 6 deltagare. Vid fysisk aktivitet på recept (FaR) erhålls 10 % rabatt. Lokal: ReMade Body&Mind, Stationsgatan 2A, Vetlanda, en trappa ned i en lugn avkopplande yogastudio.
Yogalärare: Anne Wilderoth. Kontakt tas med deltagarna inför kursstart. Boka din plats: 

Boka tid

Lymflycka kurs 21 februari 2024

Lymflycka handlar om lymfyoga och egenvård. En kurs på sex gånger där vi samlas i grupp om max 6 deltagare. Varje tillfälle börjar med ett 75 min lymfyogapass. Yogan är lugn och kräver inga förkunskaper (egenvårdsmassage, långa djupa andetag, yogaövningar, vila och meditation). Vid varje tillfälle pratar vi egenvård och har också ett tema: - Information om lymfsystemet - Information om lymfsystemet inte fungerar - Mat och dryck (smaka på drycker) - Kompression (se och känn på plagg) - Vibration (prova massagepistol, DOP) - Koppning (prova koppning) I kursen ingår en bok om lymfsystemet - "Lymfaflow" av Maria Ivars. Lokal: ReMade Body&Mind, Stationsgatan 2A, Kursledare: Anne Wilderoth Nästa kursstart: onsdag 21 feb 2024 kl 18.15-20.30. Pågår varannan onsdag till 6 december = 6 ggr). Kontakt tas med deltagarna inför kursstart.

Boka tid 

Mindfulness kurs 21 februari 2024

Så mycket positiva effekter av mindfulness gör att jag återigen vill erbjuda en kurs! Du genomför övningar själv hemma och vi ses vid sex tillfällen för teori och praktiska övningar.
Kursstart 21 februari 2024 kl. 16.00-17.30
Kostnad 1250 kr inkl. mindfulnessprogram "Mindfulness vid stress" från Mindfulnesscenter.

Innehåll:

Vid varje tillfälle har vi erfarenhetsutbyte, teori och praktisk övning.  
Vi kommer att gå igenom vad mindfulness innebär, vad forskningen säger, hur vi kan använda våra sinnen vid mindfulnessträning, attityderna i mindfulness – nyfikenhet, inte döma, inte sträva, tålamod, acceptans, tillit, släppa taget. Vid varje träff gör vi också en övning tillsammans.

Lokal: ReMade Body&Mind, Stationsgatan 2A i Vetlanda.
Du anmäler dig via bokadirekt eller kontaktar mig via mejl eller telefon.

Boka tid

Akupressur kurs - Ej aktuell för närvarande, mer info kommer

Introduktionskurs i akupressur är en två-dagarskurs. Du får lära dig en mycket avslappnande och välgörande nack- och axelbehandling och du lär dig även några punkter för vanliga besvär. Utbildningen passar dig som vill lära dig grundtekniken i en akupressurbehandling och bekanta dig med energitänkandet inom Traditionell Kinesisk Medicin. De praktiska passen varvas med kortare pass om kinesisk medicin. Du kommer att kunna ge dig själv och dina nära enkla och effektiva behandlingar. Det är en fördel, men inte obligatoriskt att ha gått introduktionskursen i akupressur om du vill fortsätta utbildningen inom akupressur/stressterapi.
Anmälan görs till Axelsons Institute
www.axelsons.se
Telefon: 08-54545900
Email: info@axelsons.se
Pris: 3000 kr (2400 kr + moms 600 kr)
Ort: Eksjö
Lokal: Studieförbundet Vuxenskolan, Kaserngatan 24A, Eksjö. 
Litteratur: Kurshäfte ingår
Förkunskaper: Inga förkunskaper
Omfattning: 2 dagar.
Intyg: Intyg ges.
Tid: Lördag kl. 9.00-17. Söndag kl. 9-16.
Utbildare: Anne Wilderoth

Om lymfsystemet - Föreläsning Nytt datum kommer

Om lymfsystemet och vad du kan göra själv för ett förbättrat lymfflöde. Lymfsystemet tillhör kroppens immunförsvar och fungerar både som avlopp och reningsverk.
Kom och delta i en föreläsning med fakta om lymfsystemet. Föreläsningen inleds med en meditationsövning och du får även lära dig en egenvårdsmassage för lymfsystemet samt provsmaka några utrensande drycker. 

Kostnad:. 
Lokal: HälsAnn, Stationsgatan 4A i Vetlanda.
Du anmäler dig via halsann.bokadirekt.se eller kontaktar mig via mejl eller telefon.

Workshop eller gåva 

Jag skräddarsyr en workshop eller liknande utifrån just dina/era behov. Ni väljer om ni vill vara inomhus, utomhus eller ev. digitalt. Jag erbjuder föreläsning samt olika prova på aktiviteter såsom mindfulness, mediyoga, akupressur och qi gong. Eller vill du ge bort en gåva i form av presentkort på behandling och kanske en ekologisk hudvårdsprodukt från c/o Gerd. Hör av dig så syr vi ihop ett tillfälle eller en gåva utifrån just dina/era önskningar. Välkommen!